Morkų tortas

Morkų tortas

  Kepti, nekepti? Bandyti? Rizikuoti? O gal… Aišku! Vienas iš skaniausių atradimų, kuris ne tik papuošė šv. Velykų stalą, bet ir dingo taip greitai, jog dėl paskutinio gabalėlio vyksta nematoma konkurencija, palydima gailiu pralaimėjusio žvilgsniu. 🙂

Reikia:Fotor0331220959

Biskvitams:
2 puodeliai (280 g) miltų
2 arb.š. kepimo miltelių
2 arb.š. sodos
2 arb.š. cinamono
3/4 arb.š. druskos
600 g-700g morkų, tarkuotų (3-4 tikrai didelės morkos)
150 g maltų lazdyno riešutų
100 g kokoso drožlių
1 puodelis (200 g) cukraus
1 puodelis (220 g) saulėgrąžų aliejaus
4 dideli kiaušiniai

 

Kremui:
500 g pertrintos varškės
100 g cukraus pudros
400 g
plakamosios grietinėlės  (36 % rieb.)

 

Tortui papuošti:
pora saujų stambiai kapotų lazdyno riešutų

Darbo eiga:

  1. Viename dubenyje sumaišyti tarkuotas morkas, kapotus riešutus, kokoso drožles.
  2. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.
  3. Trečiame dubenyje aliejų išplakti su cukrumi iki vientisos masės. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
  4. Į aliejaus plakinį atsargiai įmaišyti miltų mišinį. Turi nelikti sausų miltų.
  5. Galiausiai į tešlą įmaišyti morkų, riešutų ir kokoso drožlių mišinį.
  6. Paruoštą biskvitų tešlą padalinti lygiai į tris vienodo dydžio kepimo indus ir kepti apie 40 – 50 minučių arba kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus. Arba kepti 3 kartus vieną po kito.
  7. Iškepusius biskvitus atvėsinti.
  8. Paruošti kremą: varškę gerai pertrinti, kol visiškai neliks gumuliukų.
  9. Pertrintą varškę išplakti su cukraus pudra.
  10. Atskirame inde išplakti grietinėlę iki standžių putų.
  11. Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišyti į varškės masę.
  12. Ant lėkštės viršutine dalimi į apačią dėti vieną biskvitą. Jį aptepti trečdaliu varškės kremo.
  13. Ant kremo viršutine puse į apačią dėti antrą biskvitą, šiek tiek paspausti. Aptepti antru trečdaliu varškės kremo.
  14. Uždėti trečią biskvitą, paspausti ir aptepti likusiu kremu.
  15. Viršų pabarstyti stambiai kapotais lazdynų riešutais.
  16. http://www.sauletavirtuve.lt/?p=2078

Fotor0331234441
Skanaus!!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s